nedeľa 12. mája 2013

Rhódiované šperky Swarovski Elements: aby nehrozili alergické reakcie


Moderné šperky a bižutéria sú stále častejšie vyrábané z rhódiovaných komponentov. Čo vlastne rhódiovanie znamená a prečo sa oplatí kupovať šperky s touto povrchovou úpravou? V nasledujúcich riadkoch vám ukážeme prečo je rhódiovaný kov vhodný pri tvorbe šperkov. Vysvetlíme vám, prečo sa bižutérne komponenty poťahujú tenkou vrstvou vzácneho rhódia.
Náhrdelník PAVÚČIK so Swarovski Elements Crystal
Rhódiovanie, alebo antioxidačná úprava je stále rozšírenejší spôsob povrchovej úpravy šperkov. Striebro, ale aj ostatné kovy používané na výrobu šperkov na vzduchu časom oxidujú, teda stratia svoj lesk a vyzerajú ako „zájdené“. Následkom oxidácie šperk černie, zníži sa jeho odolnosť a trpí tým aj celková kvalita. Všetky tieto problémy rieši práve rhódiovanie. 
Súprava náušnice+retiazka+prívesok Swarovski Elements CRYSTAL ANTIQUE PEACH
Rhódium je drahšie ako zlato a patrí medzi najdrahšie kovy. Nájdete ho tiež v skupine ušľachtilých kovov. Vďaka rhódiovaniu sa šperky stávajú omnoho odolnejšie a majú vyšší lesk. Nesčernejú ani neožltnú, vrstva rhódia im dodá vzhľad bieleho zlata.

Náramok ROCKS kruh Bermuda Blue
Šperky, ktoré sú upravené rhódiovaním sú vhodné aj pre alergikov, pretože neobsahujú nikel. Pri starostlivosti o rhódiované šperky sa treba vyhnúť hlavne chemickým prostriedkom (parfumy, morská voda, niektoré krémy). Starostlivosť o rhódiované šperky však nie je vôbec zložitá. Stačí ich  len občas očistiť mäkkou handričkou namočenou v teplej vode. Potom ich stačí iba párkrát opláchnuť a vysušiť.
S rhódiovanými komponentmi sa môžeme stretnúť aj pri šperkoch so Swarovski Elements. Aj v našej ponuke nájdete vysokokvalitné rhódiované náušnice, prstene, náramky, či prívesky.
Prsteň ROCKS - SILVER


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára